Кошница 0

Великолепните кулинарни пътешествия

"Човек е това, което яде", казва една стара наша поговорка. Доверете й се, и опознайте света по един нов и вкусен начин - чрез неговата кухня.

Любителите на пътеществията със сигурност помнят страхотния албум "Пътуване. Кога, къде да отидем". Сега на пазара е едно ново издание, което не му отстъпва по качества, но има кулинарен привкус. Във "Великолепните кулинарни изкушения" ще намерите места, които изкушават туристите не само с архитектурните и културните си забележителностите, но и с вкусотиите и напитките, с които са се прославили.

Храната е нещо повече от засищане на глада. Тя събужда сетивата и се превръща в мерило на спомена. Всеки, който някога е посещавал Маракеш, свързва лимоновия нюанс на мароканския тажин с пиле с фантастичната сцена на вечерта и храната по Джемаа ел-Фна, централния площад на медината. Само една хапка и всичко оживява: уханието на дима от дърво, виковете за молитва от околните минарета, носовите трели на змиеукротителите, потъмняващия цвят на небето, което прелива от тъмнорозово в мастилено синьо. Дори месеци по-късно само един залък може да извика щастливите спомени от цялата почивка.

За Русия това е водката и солянката, за Испания - гаспачото, за Португалия - вината и свинското по алентежански. А можете ли да предположите кое българско ястие е отличено от колектива на DK?

 

Всички новини

 

 

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.