Кошница 0

Излезе четвъртата част на "Скълдъгъри Плезънт" - "Мрачни дни"

Ако сте чели предните 3 книги от поредицата Скълдъгъри Плезънт, вече знаете, че Скълдъгъри е детектив-скелет с вкус към хубавите дрехи, който е преживял много векове в магьоснически битки със силите на злото. А те се олицетворяват от Безликите - древни богове, целящи да си върнат властта над света и  да го потопят в кръв и хаос. Историята не би била същата без 13-годишното момиченце Стафани (което бързо приема името Валкирия Каин). Освен наследничка на богатството на чичо си, тя е и притежателка на магически сили, с които се включва в борбата със злото.

Ако вече сте запознати с историята, то със сигурност сте омагьосани от чувството за хумор, което блика от нея, и потривате ръце при мисълта за разпускането, което ще ви донесе новата книга от поредицата.

В “Скълдъгъри Плезънт: Мрачни дни” малката Валкирия е принудена да порасне, тъй като нейният приятел Скълдъгъри е затворен в друго измерение с няколко зловещи богове. Нужна е спасителна мисия, но желаещите да участват в нея не са много.

В същото време злото се опитва да завладее света с помощта на армия от гладни зомбита и наскоро освободен магьосник с ясен и много зъл план за отмъщение.

Апокалиптичната картина се допълва от пророчество за приближаващия край на света.

Явно малката Валкирия ще трябва да измисли как да се справи с цялата тази каша...

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.