Кошница 0

Кралската сватба в книги

Сватбата на британския престолонаследник принц Уилям и Кейт Мидълтън се превърна в най-грандиозното събитие на годината, което занимава медиите месеци преди да се състои, а по всичко личи, че ще остане основна тема и след церемонията, която се състоя вчера в Уестминстърското абатство.

Истерията по „сватбата на века” не подмина и книгоиздателския бизнес. На Острова се появиха десетки книги, албуми с фотографии, наръчници, които дават съвети, как да станеш принцеса и как да си организираш кралска сватба,  които далновидно се възползват от бизнес възможността, която предоставя събитие от такава значимост.

Ето само някои от заглавията:

William & Kate: The Love Story: A Celebration of the Wedding of the Century е най-известната книга за младоженците, написана от кралския журналист Робърт Джобсън. Книгата разказва за първата среща на Уилям и Кейт в Университета на Шотландия, изобилства от снимки, анекдоти и анализи.

William & Kate: A Royal Love Story от кралския кореспондент на вестник Sun Джеймс Кленч  разказва любовната история и включва 150 непубликувани до този момент фотографии.

William's Princess: The Love Story that will Change the Royal Family Forever е поредната книга, която разкрива историята на връзката между Кейт и Уилям от самото й начало. Автор отново е Робърт Джобсън.

Остава въпросът доколко информацията в изданията е достоверна и нова и интересна за читателите, като се има предвид кралската „любов” към медиите и техните представители?

обратно към всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.