Кошница 0

101 места за романтика

 

"Живеят само влюбените, останалите просто съществуват" - Шекспир


Подарете си няколко дни истински живот като посетите някое от тези "101 места за романтика". Можете например да се спрате на Квебек.

Градът е един от най-старите в Северна Америка. Там ще можете да се наследите в компанията на любимия човек на прекрасни згради като базиликата "Света Богородица", църквата "Нотър Дам де Виктоар", както и множество музеи, разказващи за богатата история и култура на региона.

През зимата жителите на Квебек се радват на най-големия зимен карнавал в света. Основно действащо лице на събитието е говорещият снежен човек Баном, който живее в снежния дворец. Под негова егида се провеждат състезания с шейни, теглени от коне, международна надпревара с канута по водите на полузамръзналата река Сейнт Лорънс, надбягване с теглени от кучешки впрегове шейни и какво ли още не. 

Е, не е ли това прекрасен начин за бягство от зимната депресия и живо доказателство, че не само лятото е сезон на любовта.

Ако Квебек ви е настроил на романтична вълна, може да потърсите още вдъхновяващи дестинации в тези няколко страници (тук) от "101 места за романтика".


Виж всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.