Кошница 0

7 писма с печат „Отказ“, изпратени до известни личности

„Отказ“

Всички сме чували, че пътят към успеха е осеян с провали. Но това не прави отказа по-малко смилаем. Какво помага? Знаейки, че едни от най-талантливите хора в света също са преминали през това. Ето 10 истински писма с откази, които го доказват.

1. U2

Боно и останалите четирима члена на групата са били тинейджъри, когато сформират  U2 през 1976 г. (Въпреки че в началото те са били известни под иметоThe Larry Mullen Band, след това Feedback и The Hype.) През есента на 1979 г. те правят първия си сингъл в Дъблин, не благодарение на RSO Records, които са отказали на групата през май месец същата година. Причината е, че „не е подходяща за нас за момента“. За една година  U2 подписват с Island Records и пускат първия си международен сингъл 11 O’Clock Tick Tock. Дали сега биха били подходящи за RSO?

2. Анди Уорхол
През 1956 г., Анди Уорхол не може да се отърве от своите произведения. Да, бъквално. На 18 октомври художникът получава писмо от Музея за модерно изкуство в Лос Анжелис, с което отказват рисунка, „която вие толкова щедро предложихте като подарък за Музея.“ Днес MOMA притежава 168 произведения на Уорхол.

3. Силвия Плат

4. Madonna

5. Kurt Vonnegut

6. Tim Burton

7. Stieg Larsson

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.