Кошница 0

501 острова, които трябва да посетите

    

Затворете очи и се отпуснете. Представете си, че сте на приказен остров, заобиколен от кристална вода, и спокойно си отпивате от коктейла. Това е мечтата на мнозина от нас. Но всъщност островите могат да ни предложат и много повече и "501 острова, които трябва да посетите" ще ви го докаже.

Сред тях има и такива като Соловецките острови, богати на различни забележителности като Соловецкий Кремъл - внушителна сграда със стени с дебелина от 6 м, изградени от огромни камъни от бреговете и изпълнени с монашески постройки и църкви.Островът се е използвал като място за заточение и ликвидация на политически и религиозни десиденти - пракрика, която достига плашещи размери по времето на Сталин. Въпреки мрачното си минало, днес Соловецките острови притежават магнетична духовна атмосфера. Тук могат да се видят много природни чудеса и такива, дело на човешката ръка.

Все пак, ако това не е вашият остров за бягство, то със сигурност някой от останалите 500 ще е. Част от тях можете да разгледате тук.

 

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.