Кошница 0

Манга стъпка по стъпка

Книгомания представя първото  ръководство за рисуване на най-популярния и успешен вид комикси в света на български език – “Манга стъпка по стъпка”. Това уникално издание показва целия процес на създаване на комикса – от нахвърлянето на началните стрихи и определянето на обемите до оцветяването на всяка илюстрация. В допълнение включва полезни съвети и решения за начинаещи графични дизайнери и любители, а също за професионални художници на манга, които искат да усвършенстват уменията си.

Манга е японската дума за комикси и карикатури. Извън Япония думата се използва за всички видове комикси, първоначално създадени в страната. Почитатели на мангата се срещат във всички социални и възрастови групи, а темите, които засяга, обхващат спорт, романтика, историческа драма, комедия, сапунена опера, фентъзи, мистерии, ужаси. Човекът, който създава манга, се нарича мангака.

Корените на манга могат да се търсят в самото зараждане на японската култура, но за начало на съвременната манга се смята “Новият остров на съкровищата” – манга версията на книгата на Робърт Луис Стивънсън “Островът на съкровищата”, създадена от Осаму Тезука.

обратно към всички новини

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.