Кошница 0

Започна "Малкото голямо четене"

На 27 февруари в ефира на БНТ 1 стартира “Малкото голямо четене” – форматът за насърчване на четенето сред деца, създаден по подобие на кампанията за възрастни, която се проведе по лиценз на BBC в края на 2008 и началото на 2009 г.

“Малкото голямо четене” ще протече в три етапа. В първия ще се номинират любими детски книжки и ще се гласува за вече номинираните. В началото на втория етап ще се обявят стоте заглавия с най-много гласове. Следват две седмици, в които ще се проведе гласува за книгите от Топ 100. В началото на третия етап по азбучен ред ще бъдат обявени десетте заглавия с най-много гласове, които ще се състезават за гласовете на читателите за любимата детска Книга. Коя е тя ще стане ясно на 19 юни.

В надпреварата участват любими български и преводни книги, сред които “Ането”, “Ян Бибиян”, “Алиса в страната на чудесата”, “Вълшебникът от Оз” и още 96 заглавия, които чакат своите почитатели.

обратно към всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.