Кошница 0

"Крахът на титаните" с награда за най-добър исторически роман

"Крахът на титаните" - първата книга от трилогията "XX век" на култовия писател Кен фолет, която се издава в България от Книгомания и АртЛайн, спечели наградата за исторически роман на годината, присъждана от потребителите на GoodReads. Колосалната творба на Фолет се пребори със сериозни претенденти като "The Lost Summer" на Луиза Мей Олкът и "The Red Queen" на нашумялата Филипа Грегъри.

"Крахът на титаните"  проследява съдбите на пет взаимосвързани фамилии - американска, германска, руска, английска и уелска, преминаващи през разтърсващите света драми на Първата световна война, руската революция и борбата за равноправие на жените. Историята води читателя от Вашингтон до Санкт Петербург от мръсотията и опасността на въглищната мина до блестящите полилеи на двореца; от коридорите на властта до поколите на могъщите.

GoodReads  е социална мрежа за книги и четене, създадена в края на 2006 г. През 2010 г. регистрираните потребители са почти 3 милиона, а книгите, включени в каталозите им - приблизително 80 милиона. Всяка година потребителите дават своя глас за най-добра книга в 22 различни категории. Някои от останалите победители през тази година са "Mockingjay" на Сюзан Колинс (предстои да излезе в България през януари) в категорията "Най-добра книга", "The Girl Who Kicked the Hornet's Nest" на Стиг Ларшон в категорията "Най-добър трилър", а призът "Най-добро фентъзи" грабна дългоочакваната тринайста книга от поредицата "Колелото на времето" на Робърт Джордан - "Towers of Midnight". 

обратно към всички новини

 

      

 

                  

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.