Кошница 0

Новата книга на Джоан Роулинг в Книгомания веднага след световната й премиера

Романът този път е за възрастни (The Casual Vacancy) и се смята за сензация от издателската общност. Световната му премиера беше нa 27.09 и днес вече може да бъде открит в "Книгомания".

Роулинг е споделила пред британската преса: "Знам, че във всички вестници са напечатани статии, посветени на новия ми роман. Харесва ми да чета рецензиите за книгите си, но не обичам много да ги обсъждам".

Автората е показала, че се отнася с чувство за хумор към рецензиите с отговора си на въпроса как самата тя би характеризирала новата си книга. Роулинг е казала с усмивка: "Социалистически манифест от 500 страници". Думите й са предизвикали бурен смях в залата. С това авторката е цитирала израз от рецензия за новия й роман, публикувана във в. "Daily mail".

Всъщност това е голям роман за един малък град, който привидно изглежда спокоен. Зад тази фасада богати враждуват с бедни, деца враждуват със своите родители, съпруги - със своите мъже... Пагфорд не е това, което изглежда.

Британските вестници припомнят, че когато Джоан Роулинг съобщи за пръв път, че ще пише книга за възрастни, тя все още не беше завършила поредицата за Хари Потър. В едно от последните си интервюта за миналата година Роулинг все пак не изключи възможността да напише нещо ново за Хари Потър и неговите приятели, ако й хрумне нова история.

Всички новини

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.