Кошница 0

Новият филм на Скорсезе "Hugo" обра 11 номинации за Оскар

Мартин Скорсезе отновo доказа качествата си, след като последният му филм "Hugo" (откъси можете да видите тук) обра цели 11 номинации за Оскар и остави конкуренцията далеч зад гърба си. Триизмерната лента е номинирана за най-добър филм, най-добър режисьор и в още 9 категории. Филмът на Скорсезе ще се бори за статуетката за най-добър филм с "Потомците“, "Боен кон", "Артистът", "Кешбол", "Дървото на живота", "Полунощ в Париж", "Южнячки" и "Извънредно силно и невероятно близо". За 10 Оскара пък се състезава немият филм "Артистът".

Победителите ще станат ясни на 26 февруари. Водещ на шоуто ще бъде Били Кристъл. Комикът е бил домакин на спектакъла осем пъти досега, последният от които през 2003-та.

Закономерно поради големия интерес към филма на Скорсезе се появи и книга, проследяваща неговото създаване или как една обичана книга ("The Invention of Hugo Cabret" на Брайън Селзник)  се превръща в хитов игрален филм. Ще научите интересни факти около създаването на книгата, около Мартин Скорсезе и как неговите режисьорски виждания са се отразили върху крайния продукт, снимки от филмовата площадка, откъси от сценария и още много интересни материали.

"The Hugo Movie Companion" е страхотен подарък за любителите на филма, но и за всеки, които се интересува от киноиндустрията и му е любопитно как работят най-големите професионалисти.

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.