Валута
Кошница

Последната книга на Елиг Шафак - "Чест" ("Honour") вече на български и английски

     

Едновременно на българския и на английския пазар излезе последната книга на Елиф Шафак - "Чест" ("Honour"). В деня на премиерата на книгата в България (06.04) нашумялата писателка посети страната ни.

"Докато пишех този роман, исках да погледна отблизо семейството и по-специално отношенията майка–син. Много често майките отглеждат своите синове като султаните в семейството. Исках да разбера как се случва това, да го поставя под въпрос, но без да го съдя“ – отговари Елиф Шафак на зададения й въпрос защо е решила да напише книга, чиято основна  тема са така наречените "убийства на честта".

Новият роман на Шафак разказва още за сблъсъка между традиция и съвремие, за вярността и предателството, за несгодите на емигрантите.

Някои журналисти попитаха авторката как вижда бъдещето на книгите в днешната дигитална епоха.

"Четенето на историите в книгите провокира хората да съпреживяват, а това ги променя към по-добро. Дори и в света на технологиите и "бързото хранене", книгите остават вечни", беше категорична Елиф Шафак.

Всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.