Кошница 0

Може ли любовта към една кола да бъде любов за цял живот?

Повечето мъже биха потвърдили категорично, че това е възможно. Има обаче една марка, за която това твърдение важи с още по-голяма сила. Именно за нея мнозина са казали, че любовта към "Ферари" е любов за цял живот. На тази любов е посветен последния албум на Книгомания - "Ферари". Целта на това издание е да предаде част от чара на Енцо Ферари и неговите автомобили.

Може да се каже, че трима души са формирали днешната ни представа за автомобила - Хенри Форд, Еторе Бугати и Енцо Ферари. Бугати и Ферари обаче са успели да го превърнат в поезия, посвещавайки се на реализирането на своите мечти.

Да се опише характера на Ферари с прости думи е невъзможно. Това е така най-вече заради противоположните черти, които съчетава в себе си - реалист, но и фаталист; енергичен творец, но и меланхолик.

Навярно също така сложна за описване е и стиловата линия на колите му. Техните известни линии не са били обект на проучване до днес, когато това луксозно издание ги представя в текст и снимки. Авторите ни обрисуват не завършена картина, а една скица на легендата "Ферари", оставаща възможност на всеки от нас да я допълни със своето лично виждане.

А за да бъде още по-пълна представата ви за тази легендарна марка, ви предлагаме още едно прекрасно издание - "Ферари. Формула 1. Символ на стил".

обратно към всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.