Кошница 0

Джон Грийн не намира грешка във филмовата адаптация на книгата му „Вината в нашите звезди“ (The Fault in Our Stars)

„Обожавам филма. Прекрасно вярна адаптация.“, споделя авторът.

Повече от две години след публикуването на „Вината в нашините звезди“, най-продаваният роман за тинейджъри на Джон Грийн,  на 8 април най-сетне ще бъде издаден с меки корици – два месеца преди филмовата адаптация на книгата да излезе на големия екран.

Филмовата корица, разкрита тук, показва Шейлийн Удли (Shailene Woodley) и Ансел Елгорт (Ansel Elgort), които са двамата главни герои – тинейджъри, които се запознават в група за взаимопомощ на болните от рак, и се влюбват.

Според Джон Грийн Удли „звучи и играе точно както Хейзъл в моята глава.“ (Хейзъл е саркастичният разказвач на романа. Тя е библиофил и е прикована към книслородна бутилка, принудена е да я влачи навсякъде със себе си.) За Грийн Елгорт е „идеалният Огъстъс“. (Огъстъс е бивша баскетболна звезда, който се влюбва в Хейзъл.) „Това е трудна роля. Огъстъс е много уверен в много отношения, но не във всичко.“

Издателство Dutton (част от Penguin Group) докладва повече 7 милиона копия излезнали от печат на изданието с твърди корици на „Вината в нашите звезди“ и обявява издаването на 3 милиона копия с мека корица в два варианта  – филмова корица и оригинална на изданието с твърди корици. През януари 2012 г., романът заема № 4 в класацията на най-продавани книги на USA TODAY, и се задържа в списъка за 98 седмици.

След като трейлърът на филма бива пуснат на 29 януари 2014 г. (в YouTube клипът отбелязва почти 13 милиона гледания), романът удря № 1 в класацията на най-продавани книги на USA TODAY за две седмици, и остава в челната десятка за последните 12 седмици.

Грийн, който е на 36 години, споделя, че не може да си обясни лесно успехът на романът: „Ако бяхте споделили с мен тази идея по време на полет, аз бих казал, че тя звучи ужасно. Това е история за болест, но не е без надежда. Може би това е, което „говори“ на хората. И мисля, че им допада любовната история. Чувстват я истинска.“

Грийн има идея за романа още от преди 16 години, докато като студент работи в детската болница в Кълъмбъс, Охайо. Той споделя, че е бил „прекалено емоционален – плачех доста често“, но тази работа му дава опита, който променя плановете му за кариера. Вместо да постъпи в Богословкия факултет, той става писател.

Всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.