Кошница 0

3 дни до премиерата на "The Book Thief"

Само три дни остават до световната премиера на екранизацията на "Крадецът на книги" ("The Book Thief"). Режисьор на филма е Брайън Пърсивал, а в ролите са Софи Нелис, Джефри Ръш, Емили Уотсън, Нико Лирш и др.

Действието се развива в Германия по време на Втората световна война, а историята разказва за младото момиче Лизел Мемингер, което по нетрадиционен начин успява да се откъсне от жестоката реалност. Интересно е и кой разказва историята - Смъртта. Това придава един неподражаем стил на книгата, който не може да бъде описан.

Заобиколена от страх и несигурност Лизел започва тайно да краде книги и да ги споделя с всички хора около нея. Новото й занимание успява да я дистанцира от случващото се в страната и я дарява с огромни знания за света и човечеството.

Първата книга, която Лизел открадва е “Наръчника на гробарите“ и именно тя поставя началото на нейната любов към литературните произведения.

Докато младото момиче се отдава напълно на хобито си, родителите й приемат под покрива си еврейски бежанец и правят всичко възможно, за да държат нацистките сили възможно най-далеч от своя дом.

Ако сте заинтригувани, можете да видите трейлър на книгата тук. Все пак ви препоръчваме книгата, заради страхотния стил на Маркъс Зюсак.

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.