Кошница 0

Утре започва Пролетният базар на книгата

Утре започва Пролетният базар на книгата. Тази година той ще продължи от 29 май до 3 юни. Изданията на Книгомания ще откриете на щанда на AMG Publishing (щанд 21).

Набелязали ли сте си вече книги, които да си купите?

Заслужава си да посетите базара не само заради традиционните намаления и множеството участващи издателства (над 80), а и заради специалните събития в културната програма. Ние от Книгомания ви препоръчваме да не пропускате следните:

 

10:00 -11:00 (НДК, полуетаж "Изток")

Асоциация "Българска книга"

Официално откриване на "Пролетен базар на книгата" от кмета на София - Йорданка Фандъкова. Официални гости: Н. Пр. Вида Огненович, Фъргал Тобин, Хорхе Букай, Наталия Геворкян.16:00-17:00 (Факултет по журналистика и масова комуникация, зала 13, вход свободен)

Асоциация "Българска книга"

Публична лекция на Фъргал Тобин, Президент на Европейската федерация на книгоиздателите. Той ще дойде у нас за втора поредна година, по покана на Асоциация „Българска книга”. По време на миналогодишното си посещение, г-н Тобин изрази загриженосттта на Федерацията на европейските издатели за нивото на неграмотност у нас.

 

18:00 -20:00 (НДК, полуетаж "Изток")

изд. Милениум

Една жена успя да даде малко свобода на най-известния руски затворник Михаил Ходорковски. Тя го убеди да напишат заедно неговата автобиография. Казва се Наталия Геворкян и е една от най-известните руски журналистки, близки на Анна Политковская. Общият труд на руския олигарх, който вече девет години е в затвора, и Геворкян, която от години живее във Франция, излезе на български преди два месеца. Сега руската журналистка идва да представи „Ходорковски. Автобиографична книга” в рамките на Пролетния базар на книгата.

 

18:00 (НДК, ет.3, щанд № 31)

издателство Сиела

Среща с автограф: Михаил Вешим  

 

НДК, ет.3, на щанд №34 - ИК „Софтпрес”

Книга с автограф: Стефан Цанев и новата му книга "Духът на поета. Деца на света".

 

Обещаваме ви да продъжаваме да ви държим в течение с всичко по-интересно, свързано с Пролетния базар на книгата.

Всички новини

 

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.