Кошница 0

Роман предсказва бедствието в Япония

    

“The Age of Miracles” –  дебютният роман на американката Карън Томсън Уокър, който  зловещо предсказва опустошително земетресение, което измества земната ос, предизвика трусове и сред издателите. Във Великобритания издателство Simon and Schuster спечели правата след оспорван търг в пет кръга с още осем участници, а Random House в Съединените щати плати 1 милион долара, за да издаде книгата.

Темата на романа плашещо съвпада със събитията, които се развиват в Япония през последните дни, особено промяната в продължителността на денонощието. В повествованието на американката, което се води от единадесет годишната Джулия от Калифорния, земетресение измества земната ос и дължината на денонощието се изменя, но с обратен знак – удължава се, първо с шест, после с дванадесет, след това с двадесет и четири минути, за да достигне накрая четирсет и осем часа. Гравитацията отслабва, птиците отказват да летят, а астронавтите не могат да се върнат на Земята.

Карън Томсън Уокър живее в Бруклин и работи в издателство. Всяка сутрин в продължение на три години сутрин работи върху ръкописа си, преди да се отправи към офиса си, за да помага на други хора да издадат книгите си.

“The Age of Miracles” ще бъде публикувана през 2012 г. Странното е, че издателите вече са избрали точна дата – 21 юни, най-дългият ден в годината.

обратно към всички новини

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.