Кошница 0

Майсторството (ново издание)

На склад
ISBN
9789542838265
29,90 лв.
Смятайте Майсторството за безценно средство, което може да ви преведе през процеса на преобразяване. Книгата е замислена така, че да ви покаже пътя от най-ниските до най-високите нива.

Майсторството ви учи как да разполагате с по-голяма власт над реалността, останалите хора и над вас самите

Книгата ще ви покаже как да се обучавате на по-високо ниво, ще ви разкрие вечните стратегии за решаване на творчески проблеми и за поддържане на гъвкав и приспособим ум; ще ви покаже как да придобиете достъп до по-неосъзнати и първични слоеве на интелекта и как да понасяте неизбежните злостни коментари на завистниците, които ще се излеят върху вас; ще ви покаже ясно способностите, които ще ви споходят с помощта на майсторството, и ще ви тласне по посока на този интуитивен, вътрешен усет за избраната от вас сфера на действие.

Преминаването от едно ниво на интелигентност към друго по много причини може да се смята за своеобразен ритуал на преобразяване. С напредването по избрания път старите ви идеи и възгледи ще отмрат; с отключването на нови способности вие ще получите достъп до по-висши нива на наблюдение на света. Смятайте Майсторството за безценно средство, което може да ви преведе през процеса на преобразяване. Книгата е замислена така, че да ви покаже пътя от най-ниските до най-високите нива. Тя ще ви помогне да направите първата крачка – да откриете житейската си задача или призванието си – и ще ви подскаже как да построите пътя, който ще ви отведе до изпълнението на тази задача на различни нива.

Най-сетне ще ви посвети в една философия и начин на мислене, благодарение на които да следвате по-лесно този път. Идеите в книгата се основават на обширни проучвания в сферата на неврологията и когнитивните науки, на изучаване на творческите процеси, както и на биографиите на великите майстори от миналото. Сред тях са Леонардо да Винчи, дзен учителят Хакуин, Бенджамин Франклин, Волфганг Амадеус Моцарт, Йохан Волфганг фон Гьоте, поетът Джон Кийтс, ученият Майкъл Фарадей, Чарлз Дарвин, Томас Едисън, Алберт Айнщайн, Хенри Форд, писателят Марсел Пруст, танцьорката Марта Греъм, изобретателят Бъкминстър Фулър, джаз музикантът Джон Колтрейн и пианистът Глен Гулд.

Майсторството е най-висшата форма на власт. След дългогодишно изучаване на законите на властта Робърт Грийн е открил пътя към постигането на майсторство, по който са минали всички влиятелни исторически и съвременни личности: те притежават способността да се концентрират силно върху завладелия ги предмет и да следват трудния, но ясно начертан курс към усвояването му, описан за първи път в тази книга. Звучи много просто, но въпреки това майсторството и съпътстващата го власт убягват на мнозина от нас. Настоящата книга споделя със света тайната за постигане на майсторство, окончателно развенчава културните митове за гениалността, с които изобилства нашата цивилизация, и доказва, че всеки от нас носи в себе си потенциала да се превърне в майстор, ако следва гореспоменатия път към величието.


Повече информация
Автор Робърт Грийн
Страници 536
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 21.03.2022 г.
Издателство Сиела
ID на книга 614281
ISBN 9789542838265
Категории Социология и политология
Книги на български език
Нови книги
Бестселъри 2022
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Майсторството (ново издание)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.