Валута
Кошница

Лесно пиша и чета с шарените кубчета

Няма наличност
ISBN
9786197280272
14,90 лв.
Скъпи родители и учители! Помогнете на любознателните български деца още в предучилищна възраст лесно и бързо да започнат да четат и да пишат със системата "Шарени кубчета".
Повече информация
Автор Добринка Райнова
Страници 52
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 13.12.2016 г.
Издателство Атеа books
ID на книга 604102
ISBN 9786197280272
Категории Нехудожествена литература

ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА

НАЙ-ЛЕСНАТА СИСТЕМА ЗА НАЧАЛНО ОГРАМОТЯВАНЕ

Скъпи родители и учители! Помогнете на любознателните български деца още в предучилищна възраст лесно и бързо да започнат да четат и да пишат със системата "Шарени кубчета".

Тя съдържа:

1. Разгъвките на общо 36 кубчета:

 • Кубчета за гласните (4 бр.) • Кубчета за съгласните (5 бр.)

• Кубчета за сричките (20 бр.) • Кубче за специални звуци (1 бр.)

• Кубчета за главна буква (2 бр.) • Кубчета за препинателните знаци (4 бр.)

2. Приказка "Цветовете на гласните".

3. Примерни работни листове за обучение и упражнения.

4. Песен за цветовете на гласните.

 Заедно с детето сглобете и залепете по модела всички кубчета. Когато всички са готови, разпределете ги по цвят и вид. Обяснете на детето какви видове кубчета има в системата и как ще ги използва. Особено внимание обърнете на двете лилави половинки от кубчето с надпис "Главна буква". Те трябва да се поставят под буквата, където трябва да се напише главна буква според правописните правила, които децата постепенно ще изучават. Прочетете на детето приказката "Цветовете на гласните", приложена към системата, и научете песента на Бук за тях. Много е важно в съзнанието на детето да се автоматизира връзката: гласен звук – буква на гласната – цвят на гласната. Това ще му помогне да преодолее най-голямата трудност, която децата изпитват при четене и писане – тази, че естествената ритмична единица на думата е сричката, а нашето писмо не е сричково, а буквено. След като детето научи цветовете на гласните, отделете първата серия кубчета и с тях изпишете примерите от приложените работни листове за буквите М и Л. Така детето започва да пише с гласните и съгласните от първата серия кубчета. Продължете играта, докато усвои всички букви от черните кубчета и звуците от специалното кубче: Ю, Я, ЙО, ЬО, ЕЙ, ИЙ, ИЯ.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Лесно пиша и чета с шарените кубчета
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.