Кошница 0

Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура

На склад
ISBN
97895477144272
30,00 лв.
Кулинарен атлас на света през очите и стомаха на световноизвестния готвач, писател, телевизионен водещ и пътешественик Антъни Бурдейн След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги.

„Кулинарни пътешествия“ е последната, незавършената книга на Антъни Бурдейн

Този забавен, практичен и откровен пътеводител предлага съвети  как да стигнете до тези страни,  къде да забавите ход,  да спрете и да похапнете, какво да си поръчате  и какво да избягвате. Но акцентът винаги е върху любовта и връзката на Бурдейн с даденото място, с неговите преживявания там и с начините, по които храната се преплита с местната култура и традиции.

Обичам атмосферата, казва той. – Не искам списък с най-добрите хотели или ресторанти. Искам да чета художествена литература за мястото и наистина да усещам какво е това място.

За  почитателите на Антъни Бурдейн този пътеводител е горчиво припомняне на всичко, загубено със смъртта му, но и по някакъв жизнерадостен начин празник на храната, на пътуванията и на живота. Той е въплъщение на любовта на Бурдейн към целия свят и напомняне как да подредим приоритетите си следващия път, когато успеем да тръгнем на пътешествие по неговите стъпки.


Повече информация
Автор Антъни Бурдейн
Страници 504
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 13.10.2021 г.
Издателство Кръгозор
ID на книга 613232
ISBN 97895477144272
Категории Други
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кулинарни пътешествия. Световен пътеводител без цензура
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.