Кошница

Голата маха

Няма наличност
ISBN
9786191612925
Special Price Regular Price

Голата маха – книгата, която те кара да преосмислиш любовта и живота си.

Чувствен и дълбок роман за любовта и прозрението за важните неща в живота. Заглавието на книгата се отнася до известната картина със същото наименование от Франсиско де Гоя, намираща се в музея Прадо.

Повече информация
Автор Висенте Бласко Ибанес
Страници 352
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 22.02.2023 г.
Издателство Персей
ID на книга 616424
ISBN 9786191612925
Категории Съвременна преводна литература

Мариано Реновалес има уникален талант, който го превръща в най-известния и скъпоплатен художник на Испания. Роден в семейството на скромен селски ковач, той стига до елита в Рим, Париж и Мадрид. Животът му е белязан от бедност и богатство, слава и падение, аплодисменти и критики… И две жени - изящната Хосефина, за която се оженва, и ослепителната графиня Де Алберка, която става негова любовница.

Но защо се случва така, че когато най-накрая получим това, което сме желали, то ни е малко? А ако губим това, което прави живота ни непоносим, ние отново го искаме обратно, иначе ще сме нещастни?

Ние сме такива: бедни, излъгани деца, които вчера са плакали за това, което презират днес, а утре ще го желаят отново; бедни, излъгани същества, носещи се в живота на крилете на каприза.

Чувствен и дълбок роман за любовта и прозрението за важните неща в живота. Заглавието на книгата се отнася до известната картина със същото наименование от Франсиско де Гоя, намираща се в музея Прадо. Висенте Бласко Ибанес е най-големият испански писател реалист на ХХ век. У нас е популярен с романите си Четиримата конници на Апокалипсиса и Тръстика и кал.

Книгата е част от поредицата "Световна класика", удостоена с наградата "Златен лъв" на АБК за издателски проект с най-голям обществен отзвук.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Голата маха
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.