Гънка във времето. (Маделин Ленгъл) “Intense“

Гънка във времето. (Маделин Ленгъл) “Intense“

страници: 148
корица: мека
език: български
година: 2016
издателство: Intense
преводач: Катя Перчинкова
Код на книгата: 603279
ISBN: 9789547832459

Напишете коментар

Наличност: Не е в наличност

Цена: 15,00 лв.
 

Описание

Бе тъмна нощ и навън вилнееше буря...

Мег Мъри, малкият й брат Чарлс Уолас и майка им слизат в кухнята за среднощна закуска, когато на прага им се появява странница.

Обожавам бурните нощи, обяснява чудатата старица.

Просто един порив на вятъра ме пое и отвя от пътя.
Ще поседна, колкото да си нахлузя отново ботушите, и потеглям.
Между другото, мила, наистина съществува нещо, наречено тесеракт.

Бащата на Мег е изчезнал мистериозно по време на експерименти с пътуване във времето през петото измерение. Сега Мег, Чарлс Уолас и приятелят им Калвин предприемат опасно пътешествие, за да го намерят. За целта обаче, децата трябва да преминат отвъд Тъмата, която се простира из космоса и поглъща планета след планета. Ще успеят ли да надхитрят силите на злото, с които ще се сблъскат по време на необикновената си мисия?

Фантастичната история за междузвездни пътешествия, извънземни планети, зъл безтелесен мозък и свят, подчинен на незнайна тъмна сила, се е превърнала в любима на поколения деца по цял свят. 

Съвременната класика със задълбочена концепция, представена по достъпен и увлекателен начин, е най-известната книга на писателката Мадeлин Лeнгъл и й носи множество награди, сред които и медал „Нюбъри“. „Гънка във времето“ обаче е една от най-често забраняваните книги, тъй като в нея се преплитат религиозни и антихристиянски елементи, а името на Исус Христос стои редом до тези на Буда, Шекспир и Ганди.

Тази фантастична книга ще бъде една от най-четените истории и за в бъдеще. – Children's Literature

Великолепна книга, която винаги ще бъде актуална. – Kirkus Reviews

Фантастична история за съзряването на несигурно в себе си, притеснително момиче, което обаче намира смелост, сили, находчивост и заедно с помощта на близките си успява да преодолее препятствията, с които се сблъсква. – New York Post

Книгата е част от поредица от пет книги, написана от Ленгъл в рамките на 30 години.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.