Философията накратко. 200 основни концепции, променили света. (Маркъс Уикс) “Книгомания“

Философията накратко. 200 основни концепции, променили света. (Маркъс Уикс) “Книгомания“

страници: 416
корица: мека
език: български
година: 2018
издателство: Книгомания
преводач: Емилия Ничева-Карастойчева
Код на книгата: 83679
ISBN: 9786191951741

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 14,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Ясна и достъпна, „Философията накратко” е нагледно въведение в 200 от най-значимите въпроси, които човекът някога си е задавал. Обхващайки периода от древните философи до съвременните политици, авторът обяснява сложните идеи на най-влиятелните световни мислители в лесно разбираеми миниесета.

Обединила източната и западната традиция, книгата разглежда етиката, злото, свободата, правата, истината и каузалността през погледа на софистите, циниците, стоиците, епикурейците и много други. Философските системи дуализъм, конфуцианство и екзистенциализъм са обяснени понятно. От Декарт до Дарвин и от Буда до Бентъм – сборникът е отличен ориентир в интригуваща и пораждаща размисли тема.  

Маркъс Уикс е автор на много книги, между които „Философията накратко“, „Колко къртичини има в планината: Как да измерим каквото не знаем с помощта на известното“ и „Музиката: Бърз курс“. Съавтор е на „Книга за философията“ и „Енциклопедия на хилядолетието“.

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.