Еротично изкуство. (Ханс-Юрген Дьоп), “Книгомания“

Еротично изкуство. (Ханс-Юрген Дьоп), “Книгомания“

страници: 256
корица: твърда
език: български
година: 2007
издателство: Книгомания
Код на книгата: 83309
ISBN: 9789549817362

Напишете коментар

Наличност: В наличност

Цена: 39,00 лв.
 

Вижте откъде да купите


Описание

Когато попитали Пикасо за разликата между изкуството и еротиката, той се замислил преди да отговори: “Но....разлика не съществува!“ Понятието “еротично изкуство“ е заобиколено от множество заблуди. Изкуство или порнография, нагон или Ерос, безсрамие или оригиналност – тези безплодни опити да се намери определение и да се постави разграничение стават все повече, така че обективното изясняване изглежда почти невъзможно. Този великолепен албум ще Ви помогне да се ориентирате в света на „еротично изкуство“.

***

Понятието „еротично изкуство“ е заобиколено от множество заблуди. Изкуство или порнография, нагон или Ерос, безсрамие или оригиналност – тези безплодни опити да се намери определение и да се постави разграничение стават все повече, така че обективното изясняване изглежда почти невъзможно. Този великолепен албум ще ви помогне да се ориентирате в света и културата на еротичното изкуство. Включва картини, пластики, статуетки, гравюри, миниатюри, кукли от различни музеи на еротичното изкуство по света, представят се произведения на творци от различни епохи като Микеланджело, Гюстав Курбе, Роден, Жан Моризо, Алесандро Калионе, Пол Аврил, Рение, Олер, Щернберг, анонимни художници и много други.

Категория

Изкуство

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.