Език
Валута
Кошница

Новини

 1. Книга представя 50 мечтани пътешествия за чудесата на света, разказани от български журналисти
  03
  Май

  Книга представя 50 мечтани пътешествия за чудесата на света, разказани от български журналисти

   

  „Антология на миражите“ събира всички мечтани пътешествия в една книга. Мираж от местата, където винаги сте искали да бъдете. Тези 50 живописни пътеписа на талантливи български журналисти и пътешественици разказват за най-впечатляващите шедьоври на човешкия гений и природни забележителности. Изданието вече е в книжарниците и носи логата на издателство Книгомания и ABUJET (Българска асоциация на журналисти и писатели с интерес към туризма). Солидният том от 400 страници е с примамливи и автентични цветни снимки, като стилното оформление е дело на дизайнера Тодор Манолов. Завладяващата снимка от корицата е на Мария Пепелджийска от пътуването й в Сахара.

  „Антология на миражите“ представя пътеписи за прочути водопади, хр

  Прочети повече
 2. С книга и изложба отбелязваме 125 години от началото на българското цирково изкуство
  19
  Апр

  С книга и изложба отбелязваме 125 години от началото на българското цирково изкуство

  На Великден се навършват 125 години от началото на българското цирково изкуство. Честваме тази годишнина с ново издание на книгата от Йордан Демирев „Циркът през вековете“ и изложба „125 български циркови плаката“ в галерия „Райко Алексиев“, която ще можете да посетите до 10 май. Основен организатор на двете събития е телевизионният водещ, редактор и журналист Драгомир Драганов.

   

  Прочети повече
 3. Енциклопедия за Китай от български пътешественици излиза за първи път у нас
  12
  Апр

  Енциклопедия за Китай от български пътешественици излиза за първи път у нас

  За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Китай, резултат от хилядите прпътувани километри из страната на Жълтия дракон от тандема пътешественици Румяна Николова и Николай Генов. С „Голяма книга за Китай“ (изд. Книгомания) ще прекосите и опознаете една от най-старите цивилизации и най-гъсто населената страна в света. Изданието „Голяма книга за Китай“ е цветно, с твърди корици, стилен дизайн и включва 800 страници и над 1200 снимки. Със сигурност ще задоволи усещането ви, че държите в ръцете си енциклопедия – буквално с безброй интересни и проверени факти.

  Търсете в книжарниците или поръчайте онлайн от Книгомания!

  Прочети повече
 4. Излиза второ допълнено издание на най-пълната биографична книга за Георги Парцалев
  05
  Апр

  Излиза второ допълнено издание на най-пълната биографична книга за Георги Парцалев

  През 2020 г. излезе първото издание на книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ и пълнометражният филм „Рицарят на смеха“ по повод 95-годишнината от рождението на актьора. Автор на книгата и режисьор на филма е журналистът Георги Тошев. От днес в книжарниците можете да откриете второ допълнено издание на Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“, отново с логото на Книгомания. Книгата е луксозна, с твърди корици и цветна, състои се от 272 страници и съдържа над 300 снимки, някои от които се публикуват за пръв път.

  Прочети повече
 5. Ново издание на най-пълната биография на Людмила Живкова вече е в книжарниците
  28
  Март

  Ново издание на най-пълната биография на Людмила Живкова вече е в книжарниците

  Преди броени дни излезе от печат ново преработено издание на биографичната книга „Животът и смъртта на Людмила Живкова“. Автор на изданието е Иво Милев, заместник-директор на Националната художествена галерия. Започва да работи по темата през 2009 г. във връзка с проект за филм, преглежда над 50 000 страници архивни материали (документи, кореспонденция, стенографски записи от срещи и заседания, разработка на проекти, вътрешни доклади и отчети), за да предаде обективно и без да поставя на пиедестал личността на Людмила Живкова (1942–1981).

  Тази биографична книга не дава оценки, нито идеализира Людмила Живкова, а обективно, с факти и анализи, разкрива ключови теми, свързани с дъщерята на бившия първи – Тодор Живков, като възгледите й за образованието и културата, за творчеството, усета за модерното, „увлечението" й по Изтока и източните духовни учения, стремежа й за заявяването на България пред света.

  Прочети повече
 6. Енциклопедия представя любопитни факти и разгаданите тайни за човешкото тяло
  28
  Февр

  Енциклопедия представя любопитни факти и разгаданите тайни за човешкото тяло

  Какво предизвиква главоболието, защо понякога губим обонянието си, защо собствените ни гласове не ни оглушават, отпечатъците на пръстите ни наистина ли са уникални, как се задвижва кръвта в нас – отговорите на всички тези въпроси ще намерите събрани на едно място: в енциклопедията „Как работи тялото“ (изд. Книгомания), която е част от поредицата „Фактите, обяснени визуално“.

  Луксозното издание от 256 с. с нагледен илюстративен материал и ясни и точни обяснения анализира всички органи и системи как функционират в човешкото тяло, представя любопитни факти, опровергава митове и ни дава полезни съвети как да предпазваме и да не пренатоварим организма си, за да сме здрави и с добър тонус.

  Прочети повече
 7. Важна книга, свързана с националния празник на България 3 март
  23
  Февр

  Важна книга, свързана с националния празник на България 3 март

   

  Националния празник на България 3 март свързваме с Руско-турската война от 1878 г. Макар да честваме 144 г. от Освобождението, оказва се, че все още има недостатъчно изследвани и непознати факти и текстове, отнасящи се до българската кауза и военните действия. В този смисъл особено ценни се оказват репортажите на американския писател и журналист Едуард Кинг (1848–1896), който повече от 20 години е военен кореспондент на Балканите за изданието „Бостън джърнъл“. Като съвременник на Макгахан, Форбс, Василий Немирович-Данченко, Едуард Кинг също дръзва да извърви пътя от Дунав до Сан Стефано заедно с воюващите армии, но остава неизвестен за широката българска публика.

  По повод отпечатването за първи път на български език на книгата „Руско-турската война пр

  Прочети повече
 8. Романтичен TikTok бестселър – THE HATING GAME
  18
  Февр

  Романтичен TikTok бестселър – THE HATING GAME

  Романтичният роман от Сали Торн “The Hating Game” (Игра на омраза“) завладя милиони тийн почитатели в социалната мрежа Tik Tok, особено и след излизането на комедийния филм в началото на декември 2021 г. Режисьор е Питър Хътчингс, а актьорите са Луси Хейл и Остин Стоуел. Дебютният роман на Сали Торн й печели прозвището „следващата Софи Кинсела“.

  Книгата ще ви убеди, че любовта невинаги се случва от пръв поглед. А главната героиня ще ви спечели с остроумието и непринудеността си.

  Прочети повече
 9. 100-те най-влиятелни книги на всички времена
  09
  Февр

  100-те най-влиятелни книги на всички времена

  Стоте най-влиятелни книги, които променят мисленето на поколения наред, са обединени от високата си художествена стойност, интерпретирайки вечни общочовешки теми по забележителен начин, което ги превръща в непреходни класики. 

  Прочети повече
 10. Топ предложения за Свети Валентин
  02
  Февр

  Топ предложения за Свети Валентин

  Наближава Свети Валентин и вече сте в треска какво да подарите на любимия човек? Не е задължително да избягате напълно от подаръци като плюшено мече, балони и бонбони с формата на сърце или красив букет рози, но можете да ги допълните с книга. В следващите редове ви даваме нашите 7 предложения – седем, защото това е числото на любовта!

  1. „101 позиции далеч от леглото“ – любовни карти
  2. Най-добрата книга за виното
  3. Енциклопедия на любовта
  4. „Еротична фотография“
  5. 50 любовни истории в книга
  6. Най-добрата книга за любовта – „Любов“ от Елиф Шафак
  7. „Любов, любов, любов“ – Лиз Бурбо
  Прочети повече
 11. Кои са най-известните световни конспирации и какво трябва да знаем за тях
  24
  Ян

  Кои са най-известните световни конспирации и какво трябва да знаем за тях

  Книгата „Разкритите конспирации“ (изд. Книгомания) от д-р Лий Мелър се впуска в преследване на гледните точки на някои от най-разпространените теории, които владеят умовете ни с десетилетия, като подробно ги пресъздава и ни разкрива връзките между тях. Сред 13-те описани и изследвани мистерии, измами и заговори ще прочетете за покушенията на братята Кенеди, инсценирано ли е кацането на Луната, какво се случва във военната база Зона 51 в САЩ, масоните и илюминатите ще въдворят ли Новия ред, възможно ли е да се контролира климатът от тайна инсталация, кои са „мъжете в черно“, има ли ЦРУ разработена тайна програма за контрол на съзнанието, какво знаем и не знаем за „убийството“ на Джефри Епстийн, случайна ли е появата на пандемията Ковид-19 и други.

  Прочети повече
 12. Нова доставка на книги на английски език от Даниел Стийл в книжарници Книгомания
  21
  Ян

  Нова доставка на книги на английски език от Даниел Стийл в книжарници Книгомания

  Даниел Стийл е сред най-обичаните и най-продуктивните съвременни писатели в света – годишно публикува по три или четири нови романа, а всеки от тях се превръща с лекота в бестселър и е преиздаван по няколко пъти. Досега е продала над 900 млн. екземпляра, книгите й се превеждат на 43 езика и се продават в 69 държави. Автор е на повече от 200 заглавия, 172 от които са дамски/любовни романи, 18 детски (фантастика) и 4 нехудожествени книги. По 23 нейни романа са заснети филми. 

  Докато чакаме Invisible - последният й роман, да се появи и в българските книжарници, можем да си припомним някои от най-завладяващите любовни романи от Даниел Стийл, които имаме в наличност на английски език в Книгомания.

  Прочети повече
 13. 26 истории за най-великите съперничества в бизнеса
  13
  Ян

  26 истории за най-великите съперничества в бизнеса

  Бизнесът наистина ли е битка? Победата на всяка цена ли е? Съперничеството в бизнеса цивилизовано ли е? Това са само част от най-важните въпроси, които поставя Дейвид Браун в книгата си „Изкуството на бизнес войните“ – тя е своеобразно разширение и допълнение на подкастите Business Wars и Business Wars Daily. Business Wars е толкова популярен, че всеки епизод днес се тегли месечно от над 4 млн. потребители. Споменатите въпроси са и в основата на 26-те истории за световни или по-малко известни компании по пътя им към успеха. Докато ги разказва обаче, авторът прави чести препратки към принципите и стратегиите от трактата, превърнал се в класика – „Изкуството на войната“ на Сун Дзъ.

  „Занимателно четиво за най-големите конфликти в корпоративния свят. Ако се тревожите заради някой ваш известен конкурент или от невидимото подкопаване на вашите бизнес позиции – или се вълнувате от неща като решенията на основатели на компании, стратегиите на лидери или съдбата на бизнеси – тази книга е събрала най-доброто от един хитов подкаст, за да ви научи и да ви достави удоволствие при четене.“ – Адам Грант

  Прочети повече
 14. Словата, които твориха история – от древността до наши дни
  01
  Ян

  Словата, които твориха история – от древността до наши дни

  Всяка календарна година започва с новогодишно слово на държавния глава. В тези първи дни от Новата 2022 година, когато се замисляме доколко речта от новогодишната нощ ни е въздействала, се появява на книжния пазар справочникът на Джейкъб Ф. Фийлд „Великите речи накратко“ (изд. Книгомания). Преподавателят по икономическа и военна история в университета „Меси“ и в Уайкато, Нова Зеландия, е подбрал 200 забележителни речи и ни разказва накратко тяхната история. Макар да има безброй класации за най-добри и най-запомнящи се речи, тези, които определяме като велики, въздействат едновременно на умовете и сърцата на хората с откровеността и силата на словото.

  Прочети повече
 15. Джон О. Бренан, автор на книгата „Непоколебимо“, разказва специално за БНТ за професията на разузнавача и ЦРУ
  10
  Дек

  Джон О. Бренан, автор на книгата „Непоколебимо“, разказва специално за БНТ за професията на разузнавача и ЦРУ

  Как човек извървява пътя от таен агент на терен с изкуствени мустаци и бакенбарди - до съветник на президента и директор на ЦРУ? Джон О. Бренан разказва за работата си в секретните служби на САЩ в автобиографията със заглавие „Непоколебимо. Моята битка с враговете на Америка, у дома и в чужбина".

  В специално интервю за предаването „Светът и ние" на БНТ, проведено от Евгения Атанасова, Бренан споделя някои морални дилеми и ключови политически решения, от които е бил част. За сложните решения в голямата политика и личните дилеми, които носи властта, разказва и в мемоарите си – Джон О. Бренън, бивш директор на ЦРУ и съветник на президента Барак Обама. 

  Интервюто с Джон О. Бренан е излъчено на 8. и 9.12.2021 в предаването „Светът и ние“ по БНТ.

  Прочети повече
 16. Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания
  01
  Дек

  Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания

  Настъпи любимото време от годината – когато си мислим за ПОДАРЪЦИ! Да подариш книга за Коледа е винаги подходящо! С поканата за Коледния панаир на книгата в НДК 2021 ви подсещаме да помислите и подберете заглавията, които ще донесат радост и удовлетворение на хората около вас! За нас е чест да ви помогнем в този избор!

  На 48. Софийски международен панаир на книгата ще се погрижим близките ви да получат красиви и стойностни издания за коледен подарък. Ще ви покажем цялото си разнообразие от луксозни книги, албуми и енциклопедии за деца и възрастни.

  От 7 до 12 декември 2021 г. Книгомания ще ви посрещне веднага от входа на НДК, до статуята, на щанд № 112, от 10,00 до 20,00 ч.

  Научавайте всички новости по време на 48-ия Международен панаир на книгата в НДК, като последвате или харесате страницата ни във Фейсбук: Книгомания.бг

  Прочети повече
 17. Книга за живота на Евелин Хюго – бестселър за 2021 година сред тийн публиката
  16
  Ноем

  Книга за живота на Евелин Хюго – бестселър за 2021 година сред тийн публиката

  Романът The Seven Husbands of Evelyn Hugo (на български език излезе със заглавието „Скандалният живот на Евелин Хюго“ от изд. Локус) от Тейлър Дженкинс Рийд е един от световните топ 50 бестселъри последните две години. Книгата е особено популярна сред YA читателите в платформата TikTok.

  Сюжетът представя мистериозната холивудска икона Евелин Хюго, която e изключително потайна и до преклонна възраст пази личния си живот в тайна. От години живее в усамотение, но решава, че е дошъл моментът на признанията. Свързва се с едно от големите списания с молба да бъде интервюирана от журналистката Моник Грант. Изненадана и развълнувана, младата репортерка виж

  Прочети повече
 18. Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза
  05
  Ноем

  Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза

  През септември най-популярната шведска поп група АББА обяви излизането на новия си албум Voyage след 40-годишна пауза. До заветната дата 5 ноември феновете успяха да чуят три сингъла от него: I Still Have Faith in You, Don't Shut Me Down и Just a Notion. Днес с излизането на Voyage голямото завръщане на квартета се отбелязва в България с пускането в продажба на специално издание „АББА. Завръщането“, чийто автор е журналистът Георги Тошев. Комплектът АББА се издава от Книгомания и ще започне да се разпространява по книжарниците от 5 ноември. Той включва 2 бр. книги: „АББА. Завръщането“ (88 стр.) и „Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението“ (184 стр.) + 3 бр. оригинални пощенски картички с фотографии на групата от 70-те години + 1 бр. плакат (28*41 см).

  Прочети повече

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.