Език
Валута
Кошница

Новини

 1. Книгомания и доставки за чужбина по време на извънредното положение
  31
  Март

  Книгомания и доставки за чужбина по време на извънредното положение

  Уважаеми клиенти, 

  Във връзка с извънредното положение заради COVID-19 Книгомания няма да изпраща пратки за чужбина, тъй като работи с услугите на "Български пощи" ЕАД. От 19 март 2020 г. "Български пощи" преустанови приемането на изходящи международни препоръчани писмовни пратки, колети и EMS пратки за всички държави. Мярката се налага поради отменени полети на авиокомпаниите, затваряне на сухопътните граници със съседните държави, както и големи забавяния в транспорта и доставката на пратки в значителен брой държави.

  Прочети повече
 2. 30 години от създаването на Музея на Шерлок Холмс в Лондон
  28
  Март

  30 години от създаването на Музея на Шерлок Холмс в Лондон

  Музеят на Шерлок Холмс в Лондон навършва 30 години от създаването си. А ние нямаме нужда от причина, за да си припомним за най-известния лондонски детектив и приключенията му!

  "Аз чета само криминалната хроника и скръбните вести. Те са най-поучителни." – Шерлок Холмс

  Още през далечната 1887 г. лекарят от Портсмут Артър Конан Дойл публикува повестта „Етюд в червено”. В нея за първи път се появяват Шерлок Холмс и доктор Уотсън. „Етюд в червено” обаче не привлича особено вниманието на читателите, както следващата повест с Холмс - „Знакът на четиримата”. Но през юли 1891 г. Дойл започва да публикува кратки детективски разкази за приключенията на детектива в списание „Странд”. Разказите са публикувани като поредица в периода юли 1891 - юни 1892 г. Именно тогава четящата публика започва да се увлича по лондонския детектив, чиято популярност достига феноменални размери.

  Прочети повече
 3. „Неприятностите са моят занаят”, или да почетем днес Реймънд Чандлър
  26
  Март

  „Неприятностите са моят занаят”, или да почетем днес Реймънд Чандлър

  Да си спомним днес за Реймънд Чандлър – майстора на детективските романи! Макар да ни е напуснал преди 61 години, книгите му, чиито главен герой е Филип Марлоу, остават интригуващи и до днес. Претърпяват множество преиздания, оценявани са като шедьоври в жанра на трилъра и криминалето, а оценката на времето ги титулува като световна класика. Издания на български и английски език на световноизвестния автор можете да поръчате онлайн от сайта на Книгомания или да откриете в книжарниците.

  Прочети повече
 4. Защо има вируси и как се появяват, или защо светът стигна до поразяване от коронавируса
  24
  Март

  Защо има вируси и как се появяват, или защо светът стигна до поразяване от коронавируса

  Може би тези дни сте прочели разпространяваната статия на Ювал Харари “Светът след коронавируса” и сте си направили някои изводи. Разследващият журналист на The Guardian, The Independent и ВВС Жак Перети обаче обяснява как и защо съществува индустрията с лекарствата - така че можете да си направите и изводите защо “светът стигна до поразяване от коронавируса”. Откъсът е от книгата “УГОВОРЕНО. Тайните сделки, които променят нашия свят”. Няма спекулации и поръчково писане. Има само факти. Предаваме статията "Лекарствата: медикализацият на модерния живот" със съкращения.
   
  "Ние сме обществото, приемащо най-много медикаменти в историята и при сегашните тенденции е напълно възможно до 2050 г. всеки възрастен в САЩ да взема рецептурни лекарства. Да не вземаш лекарства ще изглежда странно, дори безотговорно." - Жак Перети
  Прочети повече
 5. Останете вкъщи и поръчайте желаните книги от Книгомания!
  19
  Март

  Останете вкъщи и поръчайте желаните книги от Книгомания!

  Уважаеми клиенти, www.knigomania.bg продължава да приема и обработва вашите онлайн поръчки при засилени хигиенни мерки предвид извънредното положение в страната. Всяка книга се пакетира на машина с термосвиваемо фолио при температура от 150 градуса. Поръчките за София изпълняваме в рамките на деня, при условие че желаните от вас книги имаме налични в офис или в книжарниците ни на бул. Прага 17 и бул. В. Левски 28. Книги, които са в наличност само в обекти в моловете, ще бъдат достъпни след отмяната на извънредното положение. Всяко заглавие на сайта ни е придружено с бутон 'наличност в книжарници' и можете да проверите в кои магазини е достъпно.

  Книжарници "Книгомания" на бул. Прага 17 и бул. В. Левски 28 работят всеки ден от понеделник до петък от 10,00 до 18,00 ч. Консултант-продавачите ни спазват препоръчаните хигиенни мерки. Призоваваме ви по възможност да не излизате от къщи. Но ако желаете да се отбиете пътьом за книга, ще се радваме да ви помогнем в избора.

  Прочети повече
 6. Да си спомним за сър Артър Кларк - вълшебникът на научната фантастика
  19
  Март

  Да си спомним за сър Артър Кларк - вълшебникът на научната фантастика

  Днес, 19 март, се навършват 12 години от смъртта на гениалния британския писател  фантаст сър Артър Кларк (16 декември 1917 – 19 март 2008 г.). Вълшебникът на научната фантастика, както го наричат, е и създателят на знаменитата "Космическа одисея 2001" (“2001: A Space Odyssey”) заснета от Стенли Кубрик.

  „Информационната ера предлага много на човечеството и ми се иска да мисля, че ще се справим с предизвикателствата, пред които ще ни изправи. Но е жизнено важно да помним, че информацията – в смисъла на сурови данни – не е знание, че знанието не е мъдрост и че мъдростта не е предвидливост. Все пак информацията е първата съществена стъпка към всяка от тях.”

  Прочети повече
 7. Бил Брайсън – пътешественик с дух на изследовател
  18
  Март

  Бил Брайсън – пътешественик с дух на изследовател

  Бил Брайсън е един от най-популярните автори в света на нехудожествена литература, изтъкнат журналист, пътешественик, любител изследовател. Воден от безкрайното си любопитство, той създава един от вечните бестселъри “A Short History of Nearly Everything” („Кратка история на почти всичко“). За нея печели и световно признание с наградата “Декарт“ за популяризиране на науката.

  В последната си книга на научна тематика - “The Body: A Guide for Occupants” („Тялото: Начъчник за употреба“) Брайсън, с неподражаемия си стил, описва в над 700 страници историята на човешкото тяло и на невероятните опити на поколения медици и биолози да го разберат и да го предпазят от болести. Тази книга е резултат от усилен труд, множество интервюта с някои от най-големите съвременни специалисти и допитване до стотици специализирани издания.

  Прочети повече
 8. Отбелязваме 90 години от рождението на актьора Наум Шопов с книга и филм
  18
  Март

  Отбелязваме 90 години от рождението на актьора Наум Шопов с книга и филм

  По повод 90-годишнината от рождението на легендарния актьор издателство Книгомания и журналистът Георги Тошев подготвят биографичното издание „Наум Шопов. Бележки от един живот”, което излиза на 25 март 2020 г. в рамките на популярната поредица „Любимци на публиката”. Макар и черно-бяла като полиграфия, книгата с подбрани биографични фрагменти с изповеди, спомени и размисли показва наситената, богата душевност и разноликата същност на един от най-успешните артисти в историята на българското кино и театър. Участвал е в над 70 театрални постановки, има над 60 роли в българското кино, играе в повече от 20 международни продукции, а през 2004 г. ролята на Пилат Понтийски във филма „Страстите Христови” на Мел Гибсън му донася световна известност. Неговата 90-годишнина ще бъде почетена и с прожекции на филма „Личен разговор”, чийто автор отново е Георги Тошев, заснет през 2010 г.
  Прочети повече
 9. Стивън Хокинг – геният, който живя въпреки всичко
  14
  Март

  Стивън Хокинг – геният, който живя въпреки всичко

  Въпреки че не мога да се движа и говоря без помощта на компютър, умът ми е напълно свободен.“ 

  На 14 март 2018 г. ни напусна един от най-брилянтните, борбени и велики умове на нашето време – астрофизикът Стивън Хокинг. Той почина на 76 години в дома си в Кеймбридж, а празнината, която остави в човечеството и науката е голяма почти толкова, колкото любимите му черни дупки, на чието проучване беше посветил живота и делото си.

  Освен най-популярната му „Кратка история на времето“ (A Brief History of Time“), която му спечелва международна известност, сред заглавията, които не трябва да изпускате са: „Кратки отговори на големите въпроси“ (“Brief Answers to the Big Questions”), „По-кратка история на времето“ („А Briefer History of Time”), “ Черни дупки и бебета вселени и други есета“ (“Black Holes and Baby Universes & other essays”), “Моята кратка история“ (“My Brief Story”), “Вселената в орехова черупка“ и др.

  Прочети повече
 10. На 12 март да си спомним за магичния свят на Тери Пратчет
  11
  Март

  На 12 март да си спомним за магичния свят на Тери Пратчет

  Навършват се 5 години откакто ни напусна фентъзи геният Сър Tери Пратчет (1948–2015). Той загуби битката с болестта Алцхаймер, а литературният свят се раздели с един от най-острите си умове. Любимата и най-популярна поредица „Светът на диска”, която включва 41 романа, се превърна в негова емблема и бестселър с над 90 млн. продадени екземпляра.  Пратчет се утвърждава като любимец на почитателите на хумора и фентъзи жанра, през 90-те години е най-продаваният автор в историята на Великобритания, а книгите му бележат световно признание и са преведени на 37 език

  Прочети повече

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.