Език
Валута
Кошница

Новини

 1. 26 истории за най-великите съперничества в бизнеса
  13
  Ян

  26 истории за най-великите съперничества в бизнеса

  Бизнесът наистина ли е битка? Победата на всяка цена ли е? Съперничеството в бизнеса цивилизовано ли е? Това са само част от най-важните въпроси, които поставя Дейвид Браун в книгата си „Изкуството на бизнес войните“ – тя е своеобразно разширение и допълнение на подкастите Business Wars и Business Wars Daily. Business Wars е толкова популярен, че всеки епизод днес се тегли месечно от над 4 млн. потребители. Споменатите въпроси са и в основата на 26-те истории за световни или по-малко известни компании по пътя им към успеха. Докато ги разказва обаче, авторът прави чести препратки към принципите и стратегиите от трактата, превърнал се в класика – „Изкуството на войната“ на Сун Дзъ.

  „Занимателно четиво за най-големите конфликти в корпоративния свят. Ако се тревожите заради някой ваш известен конкурент или от невидимото подкопаване на вашите бизнес позиции – или се вълнувате от неща като решенията на основатели на компании, стратегиите на лидери или съдбата на бизнеси – тази книга е събрала най-доброто от един хитов подкаст, за да ви научи и да ви достави удоволствие при четене.“ – Адам Грант

  Прочети повече
 2. Словата, които твориха история – от древността до наши дни
  01
  Ян

  Словата, които твориха история – от древността до наши дни

  Всяка календарна година започва с новогодишно слово на държавния глава. В тези първи дни от Новата 2022 година, когато се замисляме доколко речта от новогодишната нощ ни е въздействала, се появява на книжния пазар справочникът на Джейкъб Ф. Фийлд „Великите речи накратко“ (изд. Книгомания). Преподавателят по икономическа и военна история в университета „Меси“ и в Уайкато, Нова Зеландия, е подбрал 200 забележителни речи и ни разказва накратко тяхната история. Макар да има безброй класации за най-добри и най-запомнящи се речи, тези, които определяме като велики, въздействат едновременно на умовете и сърцата на хората с откровеността и силата на словото.

  Прочети повече
 3. Джон О. Бренан, автор на книгата „Непоколебимо“, разказва специално за БНТ за професията на разузнавача и ЦРУ
  10
  Дек

  Джон О. Бренан, автор на книгата „Непоколебимо“, разказва специално за БНТ за професията на разузнавача и ЦРУ

  Как човек извървява пътя от таен агент на терен с изкуствени мустаци и бакенбарди - до съветник на президента и директор на ЦРУ? Джон О. Бренан разказва за работата си в секретните служби на САЩ в автобиографията със заглавие „Непоколебимо. Моята битка с враговете на Америка, у дома и в чужбина".

  В специално интервю за предаването „Светът и ние" на БНТ, проведено от Евгения Атанасова, Бренан споделя някои морални дилеми и ключови политически решения, от които е бил част. За сложните решения в голямата политика и личните дилеми, които носи властта, разказва и в мемоарите си – Джон О. Бренън, бивш директор на ЦРУ и съветник на президента Барак Обама. 

  Интервюто с Джон О. Бренан е излъчено на 8. и 9.12.2021 в предаването „Светът и ние“ по БНТ.

  Прочети повече
 4. Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания
  01
  Дек

  Коледен панаир на книгата 2021 с Книгомания

  Настъпи любимото време от годината – когато си мислим за ПОДАРЪЦИ! Да подариш книга за Коледа е винаги подходящо! С поканата за Коледния панаир на книгата в НДК 2021 ви подсещаме да помислите и подберете заглавията, които ще донесат радост и удовлетворение на хората около вас! За нас е чест да ви помогнем в този избор!

  На 48. Софийски международен панаир на книгата ще се погрижим близките ви да получат красиви и стойностни издания за коледен подарък. Ще ви покажем цялото си разнообразие от луксозни книги, албуми и енциклопедии за деца и възрастни.

  От 7 до 12 декември 2021 г. Книгомания ще ви посрещне веднага от входа на НДК, до статуята, на щанд № 112, от 10,00 до 20,00 ч.

  Научавайте всички новости по време на 48-ия Международен панаир на книгата в НДК, като последвате или харесате страницата ни във Фейсбук: Книгомания.бг

  Прочети повече
 5. Книга за живота на Евелин Хюго – бестселър за 2021 година сред тийн публиката
  16
  Ноем

  Книга за живота на Евелин Хюго – бестселър за 2021 година сред тийн публиката

  Романът The Seven Husbands of Evelyn Hugo (на български език излезе със заглавието „Скандалният живот на Евелин Хюго“ от изд. Локус) от Тейлър Дженкинс Рийд е един от световните топ 50 бестселъри последните две години. Книгата е особено популярна сред YA читателите в платформата TikTok.

  Сюжетът представя мистериозната холивудска икона Евелин Хюго, която e изключително потайна и до преклонна възраст пази личния си живот в тайна. От години живее в усамотение, но решава, че е дошъл моментът на признанията. Свързва се с едно от големите списания с молба да бъде интервюирана от журналистката Моник Грант. Изненадана и развълнувана, младата репортерка виж

  Прочети повече
 6. Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза
  05
  Ноем

  Голямото завръщане на най-популярната шведска група АББА след 40 години пауза

  През септември най-популярната шведска поп група АББА обяви излизането на новия си албум Voyage след 40-годишна пауза. До заветната дата 5 ноември феновете успяха да чуят три сингъла от него: I Still Have Faith in You, Don't Shut Me Down и Just a Notion. Днес с излизането на Voyage голямото завръщане на квартета се отбелязва в България с пускането в продажба на специално издание „АББА. Завръщането“, чийто автор е журналистът Георги Тошев. Комплектът АББА се издава от Книгомания и ще започне да се разпространява по книжарниците от 5 ноември. Той включва 2 бр. книги: „АББА. Завръщането“ (88 стр.) и „Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението“ (184 стр.) + 3 бр. оригинални пощенски картички с фотографии на групата от 70-те години + 1 бр. плакат (28*41 см).

  Прочети повече
 7. Книга за ЦРУ разобличава редица конспиративни теории за разузнаването, националната сигурност и ключови световни личности
  03
  Ноем

  Книга за ЦРУ разобличава редица конспиративни теории за разузнаването, националната сигурност и ключови световни личности

  „Непоколебимо. Моята битка с враговете на Америка, у дома и в чужбина“ (изд. Книгомания) е увлекателна биографична книга, демонстрираща пълноценно битие и портрет на човек, стремящ се към почтеност – за себе си, за ЦРУ и за страната си. Акцент са годините периода 2009 – 2016 г., като самият Бренан е част от случването на важни исторически събития, споделя „от кухнята“ за вътрешните действия на изпълнителния клон на САЩ и личните си разузнавателни усилия в областта на националната сигурност. Тази биография е подходяща за всички, интересуващи се от международната политическа обстановка в Близкия изток, разузнавателни акции и конспиративни теории за разузнаването и тероризма, конкретно от структурата и работата в ЦРУ.

  Прочети повече
 8. Български роман с трейлър като за касов холивудски филм
  26
  Окт

  Български роман с трейлър като за касов холивудски филм

  Писателят Иван Комита представи зрелищен трейлър към романа си „Хранилка“. Книгата излезе от печат в края на януари тази година и е сред най-продаваните дебютни заглавия през последните месеци. Видеото към книгата е впечатляващо и напомня на трейлър като за касов холивудски филм. Българска книга досега не е презентирана по такъв начин – трейлърът се отличава със сложност на изпълнение, богатство на сцените, разнообразие на локациите и отлична актьорска игра на участниците.

  Прочети повече
 9. Нова доставка на романи от Агата Кристи на английски език в книжарници Книгомания
  29
  Септ

  Нова доставка на романи от Агата Кристи на английски език в книжарници Книгомания

  Първата дама на криминалния жанр е пленила сърцата на поколения читатели, увлечени от мистериозни убийства, заплетени сюжети, детективски истории. Тя е и първият автор, носител на престижната награда „Гранд Мастър“, присъждана на американски писатели на мистерии. Обявена е за кавалер на Ордена на Британската империя през 1971 г. за приноса й към литературата. Разгледайте пълния списък с романи от Агата Кристи на английски език от последната ни доставка. 

  Прочети повече
 10. Новият роман на Мария Лалева – „Пасиансът на архангелите“ – излиза през октомври
  17
  Септ

  Новият роман на Мария Лалева – „Пасиансът на архангелите“ – излиза през октомври

  В Деня на Вярата, Надеждата и Любовта издателство Книгомания обяви предстоящото излизане на новата книга на Мария Лалева – най-продавания български автор в последните три години. Изданието ще носи заглавието Пасиансът на архангелите и ще бъде в наличност от 14 октомври 2021. Романът е 420 с., дизайнер на красивата и стилна корица отново е Тодор Манолов.

  „Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. „Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка“, споделя Мария Лалева.

  Прочети повече
 11. Книгомания издава последната книга от трилогията за Япония на Юлияна Антонова-Мурата
  14
  Септ

  Книгомания издава последната книга от трилогията за Япония на Юлияна Антонова-Мурата

  В последните два дни на Алея на книгата 2021 на книжния щанд на Книгомания се появи последната книга от трилогията на Юлияна Антонова-Мурата. „Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа“, казва самата авторка за новото томче с истории за доброто, разказани от сърце. Това означава и „сан сан“ – слънчев лъч, мек и пламтящ. От 15.09. книгата ще бъде заредена и в книжарниците.

   „Сан сан, Япония“ е посветена на любовта. Не тайнствената и не мечтаната. Онази – разпознаваемата, простичката, сърдечната, уловимата, видимата. Без усложнен процес на дешифриране на чувството. Интересувам се от чувствата на японците. Несъзнателно се стремя да се срещам и да разговарям с обикновените хора тук. Това са моите уроци на отношение на добрия индивид към света и околните“, пише в предговора си и авторката си.

  Прочети повече
 12. Очаквайте новия роман от Исабел Алиенде „Виолета“
  26
  Авг

  Очаквайте новия роман от Исабел Алиенде „Виолета“

  На 25 януари 2022 г. излиза от печат на английски език новият исторически роман „Виолета“ на световноизвестната писателка Исабел Алиенде – обяви издателство Bloomsbury. Книгата разказва историята на Виолета дел Вале – жена, чийто живот продължава сто години и става свидетел на най-големите сътресения на ХХ век. Родена в Перу и израснала в Чили, Исабел Алиенде е автор на двайсет и четири бестселъра. Романите й са преведени на над 42 езика, а книгите й са продадени в повече от 75 млн. екземпляра

  Прочети повече
 13. Най-добрите книги за древна история за всички времена
  23
  Авг

  Най-добрите книги за древна история за всички времена

  Навсякъде по света под „класическа древност“ или „античност“ разбират гръко-римската цивилизация. Обикновено за начало се смята годината на първата Олимпиада (776 пр. Хр.), а за край на периода – падането на Западната Римска империя (476 г. ) или смъртта на император Юстиниан I (565 г.). Самият термин „античност“ идва от латинското antiquitas, буквално „древност“.

  Човешкото битие обаче е твърде кратко, за да стигне за всички добри исторически книги, писани някога – дори да се ограничим до гръко-римската цивилизация. Добавим ли балканските етноси, начинанието става по-трудно и от изкачването на Сизиф. Ето защо тук ви предлагаме ориентировъчна селекция от шест най-важни заглавия за древна история, от които можете да започнете вашето пътешествие в античния свят.

  Прочети повече
 14. Най-добрите книги за личностно развитие
  16
  Авг

  Най-добрите книги за личностно развитие

  В някои житейски ситуации се сблъскваме с качества в себе си, които не харесваме, чувстваме се неудовлетворени и търсим начини да се променим, защото, както знаем, това е единственото сигурно нещо, върху което можем да работим – върху начина, по който ние приемаме света. 

  Ето защо започваме да търсим книги за личностно развитие, които да ни насочат към конкретни практики, свързани с темите – решителност, любов към себе си, самоувереност, творчество, благодарност, фокусираност, положителен начин на мислене.

  Представените книги за личностно развитие ще ви помогнат да откриете начин да намерите по-пряк път към себе си и своите нужди и да постигнете баланс.

  Прочети повече
 15. Топ книги от Хоби изданията на Книгомания – всичко, от което се нуждаете
  09
  Авг

  Топ книги от Хоби изданията на Книгомания – всичко, от което се нуждаете

  Хобито е любимо занимание, което ни носи удоволствие, зарежда ни положително, сближава ни с други хора с подобни интереси. Каквото и да правим, ние винаги намираме време за него, защото ни балансира и е важна част от нашия живот. Някои хора мечтаят да работят хобито си, а други смятат, че двете дейности не бива да се смесват. Някои хобита са екстремни и ни носят много адреналин, други са успокояващи и творчески. При всички случаи ни балансират и ни доставят удоволствие.

  Прочети повече
 16. Какво чете президентът?
  06
  Авг

  Какво чете президентът?

  Няма как да знаем заглавията на всички книги в президентската библиотека, но сме сигурни поне за една: „Хилядолетната битка: Лабиринт“ от Йордан Колев („Книгомания“). Лично авторът я подари на Румен Радев по време на полета Залцбург–София в крaя на юли, след срещата на българския президент с австрийския му колега Александър Ван дер Белен. Това със сигурност не е първата и няма да е последната книга, която Румен Радев ще получи като подарък. Дали ще прочете точно „Хилядолетната битка: Лабиринт“?

  Прочети повече
 17. Голяма енциклопедия за Италия от български автори излиза за първи път у нас
  02
  Авг

  Голяма енциклопедия за Италия от български автори излиза за първи път у нас

  За първи път у нас излиза богато илюстрирано издание за Италия, плод на хиляди незабравими километри, пропътувани от авторите Румяна Николова и Николай Генов из Ботуша. С „Голяма книга за Италия“ (изд. Книгомания) ще прекосите надлъж и нашир една от най-красивите и интересни страни на земята. Повече от 800 страници с над 1300 цветни снимки и богата информация ще ви отведат в десетки италиански градове, много от които остават незаслужено встрани от популярните туристически маршрути. Ще се изкачите на чудни планини, ще усетите солта на южното море и огненото дихание на вулкани.

  Прочети повече
 18. 120 години от рождението на Илия Бешков – очаквайте скоро биографично издание
  24
  Юли

  120 години от рождението на Илия Бешков – очаквайте скоро биографично издание

  На 24 юли се навършват 120 години от рождението на Илия Бешков. Това е само формалният повод „Книгомания“ да включи в издателското си портфолио книгата на Иво Милев „ИЛИЯ БЕШКОВ. Биография“. Очаквайте по книжарниците в средата на август 2021!

  Изданието е част от политиката на издателството за биографични книги на значими личности от артистичния и културния ни живот. „Биографията е жанр, предпочитан от четящата публика, и е странно, че в България почти липсват негови автори. Животът на Бешков е достоен за подобен разказ, защото е цялостен и завършен, с много драма и с много обрати. Писал съм за широката публика, не за специалисти и се надявам да съм се справил. Бешков заслужава вниманието на всички ни”, казва авторът на книгата, Иво Милев. Благодарение на достъпа до непубликувания архив на Илия Бешков, осигурен от Савка Чолакова, изданието предлага уникален поглед върху живота на забележителния и обаятелен художник и човек Илия Бешков. То е богато илюстрирано със снимков материал и произведения от фондовете на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, Национална галерия, Музей „Дом на хумора и сатирата“ - Габрово, лични, обществени архиви и колекции.

   

  Прочети повече

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.