Мария Лалева е Жена на годината на списание „Грация“!

За 14-ти път Grazia отпразнува женската сила с конкурса „Жена на годината“ с вдъхновяващата тема „Ново начало“. Грациозната надпревара започна на страниците на списанието и завърши с красива церемония по награждаване на победителките, която събра най-изтъкнатите дами на българското общество на 28 ноември. Както всяка година, представителките на нежния пол бяха номинирани в 10 категории: Модели, Дизайнери, Актриси, Музика, Спорт, Телевизия, Култура, Бизнес, Общество и Послание във времето.

Днес големият победител в категория „Култура“ е една от най-обичаните и безспорно най-четени съвременни български писателки – Мария Лалева!

С рекордния за България тираж от 65 хиляди екземпляра романът й „Живот в скалите“, издаден от „Книгомания“, цяла година не слиза от първите места в класациите на по-големите книжарски вериги, като успя да измести дори класици като Габриел Гарсия Маркес и популярни имена като Лий Чайлд и Гришам от сърцата на читателите у нас!

Лалева е автор, добре познат на публиката със стихосбирките си „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“, а с излизането на романа „Живот в скалите“ тя се превърна в абсолютен литературен феномен за България! Сочен като една от най-затрогващите, истински и докосващи, „Живот в скалите“ е книга, която изненадва с това, че читателят успява да достигне до същността на неща, за които е знаел винаги, но не е успявал да формулира. Емоционален и честен, романът ни въвежда в свят хем познат, хем непознат, буди въпроси към самия читател, дава различна гледна точка, провокира и разбива стереотипи.

Година след излизането си на пазара, „Живот в скалите“ продължава да е сред най-продаваните заглавия, а интересът към него не стихва. Равносметката – 2019-а година за Мария е повече от успешна: според годишната класация на книжарници „Хеликон“ отново е най-продаваният автор както в категория Българска литература, така и в общия раздел българска и преводна. Десетки срещи с читатели у нас и по света, интервюта, представяния, семинари, любов... Искреност в думите и грация в емоциите. И много, много талант. Това е тя – единствената и неповторимата, Мария Лалева! Честита награда!

Мария Лалева