Книгомания | Блог

Menu

Кои филмови адаптации на книги да очакваме през 2018-а?

Независимо на какво мнение сте дали първо да изгледате филма, или да прочетете книгата, появата на филмовите адаптации винаги предизвикват интерес и ни припомнят позабравени заглавия. В началото на тази година по кината вече гледахме екранизациите на романите „Лабиринтът 3: Последният кандидат“ от Джеймс Дашнър и „Петдесет нюанса освободени“ от трилогията на Е. Л. Джеймс. Ето какво още да очакваме:

Студената война е в разгара си. За повечето хора опасността от ядрен апокалипсис изглежда като неприятен спомен от някакво далечно и непонятно минало, но за агентите от тайните служби на САЩ и Русия войната продължава и средствата не са се променили. Тя се води безскрупулно, със същата ярост, със същата подмолност, без никаква жалост към хората, които стават нейни жертви. Доминика Егорова е една от тях. Против волята си тя става агент на СВР – тайната служба, наследила КГБ. Съдбата обаче я среща с човек, който може да я измъкне от ада на руското разузнаване и да даде нов смисъл на живота й.

Актьори: Дженифър Лорънс и Джоел Еджъртън, Матиас Схонартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луиз Паркър и Джеръми Айрънс. / Премиера: 2 март 2018.

Годината е 2044, а реалният свят е неприветливо място. Подобно на повечето представители на човечеството, Уейд Уотс търси бягство от тягостното ежедневие, като прекарва времето си в ОАЗИС – вездесъща виртуална утопия, където можеш да си всичко и всеки, място, в което да живееш, да играеш, да се влюбваш – и това на всяка една от десет хиляди планети.

Актьори: Тай Шеридан, Оливия Кук. Задължително е да се отбележи, че режисьор на филма е тивън Спилбърг. / Премиера: 30 март 2018 г.

Фантастичната история за междузвездни пътешествия, извънземни планети, зъл безтелесен мозък и свят, подчинен на незнайна тъмна сила, се е превърнала в любима на поколения деца по цял свят.

Актьори: Сторм Рийд, Рийз Уидърспун, Дерик Маккейб, Леви Милър, Крис Пайн, Андре Холанд, Зак Галифианакис, Майкъл Пеня, Опра Уинфри. Премиера: 6 април 2018 г.

Това е продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон, като филмото заглавие е „Момичето в паяжината“.

За да оцелее, вестник „Милениум“ отчаяно се нуждае от финансова инжекция. За да спаси вестника, журналистът Микаел Блумквист отчаяно се нуждае от история. И тя се появява късно една вечер след телефонно обаждане. В нея са замесени американската Агенция по националната сигурност, американската компютърна компания „Солифон“ и руската мафия в противоборство с шведски топизследовател. Главната героиня Лисбет започва разследване на организацията Spider Society.

Актьори: Клеър Фой  Премиера: 19 октомври 2018 г.

Красивата оперна певица Роксан Кос е поканена да пее на частно парти в чест на японски бизнесмен. Изгасването на светлините обаче не е част от изпълнението – то бележи нахлуването на терористи в къщата на домакина на партито, вицепрезидент на неназована южноамериканска държава. Мисията на въоръжените нападатели е да пленят президента, но него го няма – предпочел е да гледа любимия си сапунен сериал пред класическата музика. Десетки знатни гости стават заложници. Къщата е обградена от полиция и военни. Започват преговори. Никой не очаква, че обсадата ще продължи седмици и месеци, но точно това се случва. Терористите и техните заложници се научават да живеят заедно, да се справят с напрежението и различията, а скоро се появява и любовта.

Актьори: Джулиан Мур, Кристофър Ламбърт и Кен Уатанабе. Премиера: 2018 г.

Когато Руби се буди на десетия си рожден ден, нещо в нея е различно. Нещо достатъчно притеснително, че да подтикне родителите й да я заключат в гаража и да повикат полицията. Нещо, което я изпраща в Търмънд, брутален правителствен „рехабилитационен лагер“. В действителност Руби успява да преживее мистериозното заболяване, което погубва повечето деца в Америка. Но тя и останалите като нея оцеляват, като се сдобиват с нещо много плашещо – умения, които не могат да контролират. Вече на шестнайсет, Руби е една от опасните.

Актьори: Амандла Стенбърг. Премиера: 2018 г.

Categories:   Очаквайте, Филми по книги

Comments

Sorry, comments are closed for this item.