Книгомания | Блог

Menu

Очаквайте скоро от Книгомания „Никола Тесла. Колекция загадки“

„Днешните учени са заместили експериментите с математика и бродят от уравнение на уравнение, докато накрая изградят някоя конструкция, която няма никаква връзка с действителността.“ – НИКОЛА ТЕСЛА

Никола Тесла е роден точно посред нощ на 10 юли 1856 година в село Смилян в източния край на Австро-Унгария (сега Хърватско). Майка му Георгина Джука била изкусна плетачка и самата тя талантлива изобретателка; баща му Милутин бил свещеник. Силна гръмотевична буря се разразила точно когато Тесла се появил на света – подходяща поличба за дете, което щяло да стане „Господарят на светкавиците“.

Влезте в омагьосващия свят на Никола Тесла – електроинженера, изобретателя, физика и футуролога. Негов е приносът за производството на електричеството, както и разработки в областта на променливия ток. Той прави изследвания на рентгеновите лъчи, радиовълните, дистанционното управление, флуоресцентната светлина, електрическите двигатели, лазерите и още много други неща. Чрез тази книга ще се потопите в света на изобретенията, нововъведенията и експериментите и ще тръгнете на пътешествие за решаването на загадките в нея.

Тук ще откриете множество различни загадки: гатанки, логически задачи, ребуси, които изискват нетрадиционно мислене, тестове за трениране на паметта и още предизвикателства. Включени са и всички решения и обяснения.

 

tesla Collage

Categories:   Очаквайте, Популярна наука

Comments

Sorry, comments are closed for this item.