Последвайте ни:
image description

Как да избегнем климатично бедствие

Решенията, с които разполагаме, и научните открития, от които се нуждаем

Бил Гейтс прекарва десетилетие в изследване на причините и последиците от изменението на климата. С помощта на експерти в областта на физиката, химията, биологията, инженерството, политологията и финансите той се съсредоточава върху това какво трябва да се направи, за да се избегне екологична катастрофа. Обяснява не само защо трябва да работим за нулеви емисии на парниковите газове, но и какво трябва да предприемем, за да постигнем тази толкова важна цел.

image description

Автор:

Бил Гейтс

Важни факти за книгата

Брой страници

364

Брой снимки

47

Брой глави в книгата

12

Парникови газове за 2020г.

51

млрд. тона
image description
От Бил Гейтс

Как да избегнем климатично бедствие

Прелисти книга
image description
Разберете повече за книгата

Кратко описание

Б ил Гейтс дава ясно описание на предизвикателствата, пред които сме изправени. Въз основа на разбирането му за иновациите и какви са нужните действия, за да навлязат нови идеи на пазара, той разглежда областите, в които технологиите вече помагат за намаляване на емисиите, къде и как някои от тях могат да се променят, за да станат функционално по-ефективни, къде се налага изнамирането на нови технологии. Гейтс предлага конкретен практически план за постигане на целта за нулеви емисии, които правителствата трябва да приемат, но и какво ние самите можем да направим за постигането на начинанието нулева емисия.

image description
Разберете повече за автора

Бил Гейтс

Бил Гейтс е специалист в областта на технологиите, бизнес лидер и филантроп. През 1975 г. основава компанията „Майкрософт“ заедно със своя приятел от детинство Пол Алън. Днес съвместно със съпругата си Мелинда са съпредседатели на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“. Гейтс създава и фонда „Брейктру Енерджи“ с цел да комерсиализира чистата енергия и други свързани с климата технологии. Двамата с Мелинда имат три деца и живеят в Медина, щата Вашингтон.

Последвай автора:

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ЗА КНИГАТА

Убедителна, оптимистична стратегия за намаляване на парниковите емисиите до нула до средата на този век.

Тези, които търсят достъпно обяснение за това как може да се противодейства на глобалното затопляне, ще намерят това за удобен и може би дори обнадеждаващ наръчник.

Гейтс използва своето богатство за глобални здравни, образователни и икономически инициативи и насочва вниманието си към най-екзистенциалния проблем...

Най-разбираемото обяснение за това, което движи нашата затопляща се планета. Книгата е възможно най-достъпното ръководство за справяне с кризата в климата.

БЮЛЕТИН НА КНИГОМАНИЯ

Цитати и важни факти от книгата

За да спре глобалното затопляне и да бъдат избегнати най-тежките последствия от климатичните промени, човечеството трябва да прекрати отделянето на парникови газове в атмосферата. (…) Нещата могат да се променят. Вече разполагаме с някои от необходимите средства, а що се отнася до онези, които все още ни липсват – наученото от мен за климата и технологиите ме кара да бъда оптимист, че можем да ги измислим, да ги вкараме в употреба и ако действаме достатъчно бързо, да избегнем климатична катастрофа. – Бил Гейтс

Цитат 1

Държавите ще трябва да променят начина, по който функционират, защото на практика всяка една дейност днес предизвиква отделяне на парникови газове.

Цитат 2

Има две цифри, които трябва да се знаят, когато говорим за климатичните промени. Първата е 51 милиарда, втората е нула.

Цитат 3

51 млрд. са тоновете парникови газове, които светът добавя към земната атмосфера на година. Нула е целта, към която трябва да се стремим.

Цел 1

За да избегнем климатично бедствие, трябва да постигнем нулеви емисии на парникови газове.

Цел 2

Трябва да започнем по-бързо и по-качествено да използваме средствата, с които вече разполагаме, като потенциалната енергия, съдържаща се в слънчевите лъчи и във вятъра.

Цел 3

Нуждаем се от изнамирането и разработването на нови технологии, които да ни помогнат да извървим останалата част от пътя до нулата.

Гледайте трейлъра към книгата

В книгата си „Как да избегнем климатично бедствие“ Бил Гейтс ни дава ясно описание на предизвикателствата, пред които сме изправени. Постигането на нулеви емисии няма да бъде проста работа, но ако следваме плана, който той излага тук, тази цел ще бъде напълно постижима. Гледайте видеото!

image description

Често задавани въпроси

„Как да избегнем климатично бедствие“ очертава пътя напред, поредицата от стъпки, които можем да извървим, за да си дадем най-добрия шанс да избегнем климатичната катастрофа. Ключът за решаване на климатичния проблем е добиването на чиста енергия, която е толкова евтина и надеждна, колкото е тази, произвеждана от изкопаеми енергийни източници. Затова полагам големи усилия в това, което смятам, че ще ни отведе при тези постижения и ще направи нещата много различни, когато от 51 млрд. тона на година стигнем до заветната нула.

image descrtiption

1. Защо трябва да прочетете тази книга?

Защото климатичните промени засягат всички нас. За да спре глобалното затопляне и да бъдат избегнати най-тежките последствия от климатично бедствие, човечеството трябва да прекрати отделянето на парникови газове в атмосферата. Това не само изглежда трудно, но и ще бъде. Защото светът никога не се е ангажирал с нещо толкова мащабно. Бил Гейтс дава своята конкретна програма как да се случи тази промяна.

2. Как започна всичко?

Преди две десетилетия не бих и подозирал, че един ден ще се изказвам публично по въпросите на климатичните промени. Моето всекидневие и на съпругата ми Мелинда е изцяло заето с работа във фондация „Гейтс“, която се е фокусирала върху глобалното здравеопазване и развитие, както и върху образованието в САЩ. Вниманието ми беше привлечено от промените в климата по косвен път – през проблема за енергийната бедност.

3. Има ли значение правителствената политика?

Държавните ръководители по света ще трябва да формулират визия за преминаването на глобалната икономика към нулеви въглеродни емисии. Тази визия ще ориентира след това бизнеса и хората по света в техните действия. Правителствата могат да помогнат за решаването на някои проблеми, с които пазарът не може да се справи.

4. Има ли значение приносът на отделния индивид?

Човек да се почувства безпомощен пред проблем с размерите на климатичните промени. Но вие не сте безпомощни. При това няма нужда да сте политици или филантропи. Вие имате влияние върху нещата и като граждани, и като потребители, и като работодатели или работници.

Страници от книгата

„За да избегнем климатично бедствие, трябва да постигнем нулеви емисии на парникови газове. Трябва да започнем по-бързо и по-качествено да използваме средствата, с които вече разполагаме, като потенциалната енергия, съдържаща се в слънчевите лъчи и във вятъра. Нуждаем се от изнамирането и разработването на нови технологии, които да ни помогнат да извървим останалата част от пътя до нулата.“ – Бил Гейтс

Отзиви на читатели

Прочетете първите впечатления на наши читатели за „Как да избегнем климатично бедствие“ от Бил Гейтс

Други книги

Разгледайте още заглавия от каталога на издателство Книгомания. Най-добрата полиграфия и оформление, без компромис в качеството.

ФОРМА ЗА БЪРЗА ПОРЪЧКА

Моля, оставете вашето име, имейл и/или телефон, за да се свържем с вас за адрес и начина на доставка.